22-07-10

Woensdag 14 juli 2010

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:1; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:0 0 0 0 0 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-520092929 1073786111 9 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} -->

6h, onze atletiekhelden (of beter held, Stef, Sylvie kan niet wegens voetproblemen) begint aan zijn tweedagelijkse 8km naar de top van de berg.

7h, we worden gewekt door het ritmisch geklop op onze deuren.

8h, allen aan de ontbijttafel voor een overheerlijk ontbijt bestaande uit corn flakes, boterhammetjes met confituur, kaas en soft cheese met zelfgemaakte melk.

9h, we vertrekken naar de werf. De verfploeg zal vandaag beginnen aan het tweede gebouw. Na schuren en plamuren wordt de basisverf geplaatst, gevolgd door beige kleur. De zonnepanelenploeg staan voor de moeilijke opdracht de zonnepanelen op het dak te plaatsen. Na wat brainstormen en de hulp van Bosco wordt een hele constructie gebouwd. Bosco neemt het voortouw om het dak te beklimmen, gevolgd door Stef die met een koord rond zijn middel beveiligd wordt door Geert en Benjamin. Bosco loopt op en neer het dak om het nodige materiaal aan te brengen. Eens de panelen geplaatst zijn worden ze tijdelijk afgedekt door een deken om de connectie te kunnen maken. Het daken wordt vakkundig vastgemaakt om na de connectie van het dak te kunnen trekken. Het touw komt naar beneden het deken blijft echter zitten op het dak. Met z’n allen hopen we dat de wind zijn werk zal doen. Als we ‘s middags terug komen hangt het nog altijd vast aan het zonnepaneel. We vragen de hulp van een lokale arbeider die met zijn blote voeten, grijpend met zijn tenen het dak oploopt om het deken los te maken. De geitenploeg is begonnen met het maken van een zonbeschutting voor de geiten.

 

19:33 Gepost door Kids for Uganda in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kids for uganda, nkozi |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.