25-07-10

Woensdag 21 juli 2010

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-520092929 1073786111 9 0 415 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} -->

Fijne nationale feestdag iedereen!

Waarschijnlijk hebben wij dit hier veel uitgebreider gevierd dan jullie, we zijn namelijk pannenkoeken gaan bakken in het schooltje. Eerst moest er natuurlijk de nodige ingrediënten bijeen gezocht worden. Dit was op zich al een heel grote opdacht. Aangezien we geen goede pannen hadden, moesten we deze ook nog gaan zoeken. Héél Nkozi hebben we afgelopen om platte ijzeren platen te zoeken. Probeer maar eens uit te leggen wat je bedoelt met ijzeren plaat bij de lokale bevolking! Gelukkig hebben we er een stuk of vijf gevonden en konden we beginnen met het vuurtje. Met bakstenen maakten we een muurtje om hier de steenkool in de doen. In het begin was het wat sukkelen met het vuurtje, maar na een tijdje konden de pannenkoeken gebakken worden! Ik bewonder onze pannenkoekenmakers voor hun lef, aangezien het redelijk gevaarlijk was met al de olie.

Toen konden de klasjes komen. Wat een geduw en getrek! Ik heb nooit gedacht dat ik ooit mensen zou zien vechten om eten, maar hier was het echt wel erg. De leerkrachten en oudere studenten kwamen tussenbeide met stokken en sloegen de kinderen die wilden voorsteken of te veel duwden. Velen smeekten ook voor een tweede pannenkoekje, maar aangezien we er maar iets meer dan 350 hadden gebakken, konden we dit echter niet geven. Al bij al was het toch een groot succes en vonden de kindjes het super lekker!

In de namiddag stond er sport op het programma. Als opwarming was er volleybal, netbal, voetbal,.. De kindjes waren dol enthousiast, echt leuk om te zien! Hierna was het tijd voor het echte werk, een grote voetbalmatch stond op ons te wachten. De teamindeling: de Mzungu’s (bleekscheten) en de brothers (leerkrachten) tegen de kindjes. Het was een zeer spannende match, die eindigde op 2-1. Wel met een beetje ‘’vals spelen”. De scheidsrechter had de tweede helft namelijk veel te lang laten duren. Na onze tweede goal floot hij af.

Eenmaal terug thuis merkten we op dat er weer eens geen water was. Na zoveel gezweet is dit niet echt een leuk detail om te horen! Gelukkig kwamen we er al snel achter dat onze lieve werklieden, die een gebouw achter ons huisje aan het maken zijn, ons water aan het aftappen waren. Hier in Oeganda mag echt alles he! (Ze waren wel zo lief om er meteen mee te stoppen). De rest van de avond werd weer in volle glorie geëindigd met veel gepraat en gelach.

Vele dikke kusjes,

Lori

18:39 Gepost door Kids for Uganda in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kids for uganda, nkozi |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.